1 Astrologie si horoscop
Astrologie si horoscop
Astrologie si horoscop
Astrologie si horoscop
Astrologie si horoscop

Astrologie si horoscop

     Se spune ca astrologia este una dintre cele mai profunde stiinte ale omenirii; este, pe de alta parte si fara indoiala, una dintre cele mai vechi. Inca de la inceputurile civilizatiei umane, omul a remarcat legatura intre evolutiile celeste si evenimente din viata sa, cautand mereu corelatii, conexiuni, influente. Multa vreme, cunoasterea astrologica a fost rezervata doar unor initiati; vremurile pe care le traim au permis mult mai multor persoane intelegerea complexitatii, profunzimii si frumusetii acestei creatii divine. Ideal ar fi ca fiecare sa detina o cat mai intima intelegere a propriei harti astrale, a modului in care tranzitia corpurilor ceresti influenteaza nu doar viata lor, ci viata tuturor. Detinand aceste informatii, oamenii ar putea trai in deplina concordanta cu intregul lor potential, ar putea stabili modalitatile cele mai favorabile de comunicare si colaborare, astfel incat umanitatea sa se dezvolte la maximum potentialului sau.

     horoscop_zodiacAstronologia propune o armonizare intre stiinta si spirit. Elementul de referinta il constituie orbita Pamantului in jurul Soarelui; in functie de miscarile planetare raportate la orbita Pamantului in jurul Soarelui, oamenii pot intelege, cu destul de mare acuratete, chestiuni spirituale profunde, precum si propriul potential, sincronizat cu evenimentele celeste. Harta momentului nasterii este instrumentul cel mai important cu care opereaza astrologia; este vorba despre pozitia corpurilor ceresti la momentul nasterii, care scoate in evidenta personalitatea si scopul in viata ale persoanei respective. Facand comparatie intre harta nasterii si miscarile ulterioare ale corpurilor celeste, oamenii pot sa vizualizeze anumite directii de evolutie pentru viitor, pozitive sau negative.

     Horoscopul se refera tocmai la aceasta harta a momentului nasterii. De asemenea, se poate face o harta astrologica a unui eveniment, a unei manifestari, etc. Aceste harti astrale folosesc tot felul de simboluri; in astrologia occidentala, de regula, horoscopul sau harta astrologica are forma circulara. Astrologul, folosindu-se de cunostintele sale, citeste informatiile continute de aceasta harta astrala, descriind personalitatea, nevoile, evolutiile posibile ale persoanei respective. In zilele noastre, computerele usureaza mult munca astrologilor, care pot efectua calcule complexe pentru obtinerea unui horoscop cat mai complex. Formulele matematice, folosite pe scara larga in trecut, au fost inlocuite de programe computerizate, mult mai rapide si mai exacte. Elementele de baza au ramas, insa, acelesi.

Ce ne poate spune un horoscop?

     La scoala invatam diverse lucruri, din domeniul de interes al mai multor discipline: matematica, istorie, geografie, fizica, chimie, etc. Nimeni nu ne invata, insa, sa ne gandim prea mult la noi, ca indivizi. Si totusi, cat de important este sa ne putem cunoaste pe noi insine, dar sip e cei din jurul nostrum, persoanele alaturi de care ne desfasuram viata de zi cu zi. Am putea astfel sa fim mai impliniti in viata, mai fericiti.

     In mod cert, horoscopul nu poate sa ne ofere indicii clare in legatura cu ce se va petrece in viata noastra. Acest lucru este imposibil. Ne poate spune, pe de alta parte, ce tip de persoane suntem; chiar unii psihologi de renume folosesc hartile astrale pentru a-si intelege mai bine pacientii care sunt confuzi in ceea ce priveste propria lor persoana. Fiecare dintre noi are o personalitate proprie, care uneori se manifesta prin veselie, alteori prin tristete, uneori prin exuberanta, alteori prin manie, uneori ne place sa ne aflam in compania cat mai multor persoane, alteori am dori sa fim singuri. Inclusiv relationarea cu ceilalti poate fi creionata pe baza horoscopului. Un horoscop bine alcatuit, tinand cont de relatiile dintre Soare, Luna si planete in momentul si la locul nasterii, poate spune ce gandim si ce simtim legat de anumite lucruri, care ne sent talentele, punctele forte pe care putem miza in viata, care lucruri ne-ar putea fi folositoarea le invata si care nu, ce te poate face fericit in viata si ce nu, precum si multe alte lucruri de genul acesta.

     Iata cateva aspecte ale vietii si personalitatii noastre, pe care Soarele, Luna si celelalte corpuri cereste le evidentiaza:
- Soarele pune in evidenta dorintele noastre cele mai profunde, ceea ce ne dorim cel mai mult in viata;
- Luna ne evidentiaza sentimentele, modul in care simtim;
- Mercur arata cum gandim si cum ne exteriorizam;
- Venus pune in evidenta modul in care relationam cu ceilalti;
- Marte subliniaza modul in care ne folosim energiile pentru a obtine ceea ce dorim;
- Jupiter este martorul modului in care ne bucuram de viata si a felului in care ne upgradam in fiecare zi;
- Saturn arata de cat de multa autodisciplina si tarie de caracter dispunem;
- Uranus evidentiaza creativitatea, originalitatea, inventivitatea;
- Neptun arata disponibilitatea de a-I ajuta pe cei din jur;
- Pluto arata cum putem creste prin aprofundarea autocunoasterii.

Astrologie si horoscop
Astrologie si horoscop
Astrologie si horoscop
Astrologie si horoscop
TOP