Chiromantie

Chiromantia este, in mod clar, arta ghicitului in palma, asa cum evidentiaza si intelesul sau in linba greaca. Exista pasionati ai acestei arte, care considera ca palmele noastre sunt ca niste harti, care dezvaluie anumite trasaturi de caracter, dar si unele elemente referitoare la evolutia noastra pe parcursul vietii. Nu putem spune despre chiromantie ca este o stiinta; nu exista cercetari stiintifice, pe care sa se fundamenteze anumite afirmatii sustinute de cei ce o practica. Deocamdata, chiromantia este catalogata ca o pseudostiinta, insa se fac si unele eforturi pentru a demonstra stiintific anumite chestiuni; de exemplu, s-a demonstrat stiintific ca mainile au anumite tipologii, in functie de care se pot stabili anumite trasaturi de personalitate, anumite caracteristici genetice sau chiar de sexualitate. Liniile mainii tale pot spune o poveste celor care au curiozitatea sa stea si sa citeasca.

Unii se intreaba daca se citeste doar in palma stanga; asta nu este o regula. Se tine cont de mana activa; la dreptaci e dreapta, la stangaci e stanga. Palma activa serveste pentru citirea viitorului, in vreme ce cea pasiva se foloseste la unele interpretari privind trecutul.

Chiromantia este o foarte veche indeletnicire a oamenilor; inca din epoca pietrei, exista indicii cu privire la interesul oamenilor pentru trasaturile specifice ale palmelor. Exista numeroase picturi rupestre care infatiseaza palme, cu precadere in pesterile din Africa, insa asemenea imagini au fost semnalate si in Franta, in complexul de pesteri de la Lascaux sau in pestera Santander din Spania. Arta ghicitului in palma era foarte populara la popoarele asiatice, la persi si babilonieni. Se spune ca grecii au preluat aceasta arta de la indieni; despre chiromantie, Aristotel scria inca de acum 2500 de ani, iar Hippocrate, celebrul medic grec, se folosea de chiromantie pentru a individualiza tratamentele medicale destinate pacientilor sai.

Personalitati ceva mai apropiate de tumpurile noastre, precum scriitorul Mark Twain, politicianul Groover Cleveland, omul de stiinta Thomas Edisson, au aratat interes acestei arte sau pseudostiinte, mai ales daca existau influente din partea unor guru din India.

     semnificatia formei degetelorFiecare dintre degetele mainii este reprezentativ pentru anumite caracteristici ale personalitatii.
Degetul mare arata modul in care poti reusi in viata, gradul de afirmare al unei persoane, energia si vitalitatea acesteia.
Aratatorul - este legat de caracteristicile de socializare ale individului.
Degetul mijlociu - este relevant pentru modul de a gandi al unei persoane.
Inelarul - poate servi la interpretari cu privire la aptitudinile artistice ale unei persoane, la creativitatea acesteia, dar si la morala sa.

     linia vietiiLiniile de pe suprafata palmei sunt impartite in trei categorii, pornind de la aspectul lor. Astfel, vorbim de linii principale, secundare si minore. Binenteles, cele mai importante sunt cele principale, care ofera indiciile necesare pentru cititul in palma. Liniile ferm imprimate denota fermitate, decizie, hotarare, determinare, in vreme ce liniile mai sterse denota timiditate, nesiguranta, neincredere in propriile forte.

     linia capuluiExista mai multe tipologii, mai multe clasificari dupa forma palmelor, iar una dintre cele general acceptate este cea care tine cont de forma. Pornind de la acest criteriu, se deosebesc urmatoarele tipuri:

     PALMA ALUNGITA sub forma de dreptunghi, care arata ca posesorii lor au multa imaginatie si creativitate, ca sunt persoane inspirate si cu foarte multe idei. Principala lor problema este trecerea la actiune, care se dovedeste a fi mult mai dificila pentru ei decat realizarea in sine.

TOP