1 Forma mainilor chiromantie
Forma mainilor
Forma mainilor
Forma mainilor
Forma mainilor

Forma mainilor

     linia capuluiExista mai multe tipologii, mai multe clasificari dupa forma palmelor, iar una dintre cele general acceptate este cea care tine cont de forma. Pornind de la acest criteriu, se deosebesc urmatoarele tipuri:

     PALMA ALUNGITA sub forma de dreptunghi, care arata ca posesorii lor au multa imaginatie si creativitate, ca sunt persoane inspirate si cu foarte multe idei. Principala lor problema este trecerea la actiune, care se dovedeste a fi mult mai dificila pentru ei decat realizarea in sine.

     PALMA PATRATA indica, evident, o forma patratoasa a palmei, semn ca vorbim de persoane realiste, bine plantate in realitate, care nu se lasa conduse de iluzii, ci se bazeaza, mereu, pe realitati concrete. Sunt persoane care au rezistenta fizica foarte mare, capabile de munca asidua pentru a realiza ceea ce si-au propus.

     PALMA CONICA este ceva mai alungita fata de cea patrata, mult mai gratioasa, indicand firi artistice, visatoare, cu o mare putere creatoare. Sunt persoane finute, cizelate, iubitoare de frumos, elegante si care au mereu grija sa fie placute vederii. Ii revolta vulgaritatile, cruzimea, precum si neglijenta, mai ales fata de propria persoana.

     PALME ELEMENTARE cu degete scurte, butucanoase, cu piele aspra, ceea ce indica persoane mai putin rafinate, mai aprige din fire, persoane care nu prea au abilitati de a se exprima, asa ca devin agitate, in momentul in care sunt fortate sa o faca.

     PALMA PRACTICA este la fel de patratoasa ca si cea elementara, insa cu trasaturi mai bine definite, cu piele mai putin aspra, indicand persoane determinate, cu interese variate, mereu dornice sa se autoperfectioneze, sa incerce lucruri noi si interesante.

     O alta clasificare larg acceptata tine cont de elementele promordiale: apa, aer, foc, pamant, precum si se cele patru tipuri de temperament: coleric, sangvin, melancolic, flegmatic. Tipologiile mainilor, in aceasta clasificare, sunt urmatoarele:

     MANA DE FOC - cu palme patrate, usor alungite, cu piele rozalie, cu unghii mici, dreptunghiulare, cu trasaturi putine insa accentate. Corespunde persoanelor cu temperament coleric, persoane energice, sociabile, care performeaza bine in mediile lor de activitate, inventive si centrate pe ceea ce si-au propus.

     MANA DE APA - sunt palme scurt, ovale, cu degete lungi, flexibile. Acest tip de mana corespunde persoanelor cu temperament flegmatic; sunt persoane care nu au foarte mare siguranta in propriile forte, ceva mai introvertite, foarte influentabile si sensibile la aparente, uneori dezinteresate si greu de cooptat in diverse actiuni.

     MANA DE AER - palme patrate sau dreptunghiulare, cu degete lungi si monturi vizibile. Sunt persoane sociabile, uneori prea vorbarete, creative, visatoare, carora le place sa-si traiasca viata din plin, corespunzatoare temperamental tipului sangvinic.

     MANA DE PAMANT - palme patratoase, rigide, cu piele groasa, roscovana. Sunt persoane mai introvertite, cam suspicioase din fire, care nu-si acorda usor increderea, dar care sunt gata sa ajute, ori de cate ori simt ca este nevoie de interventia lor. Corespund tipului temperental melancolic.

     Pe langa forma mainii, care poate spune multe unui specialist in domeniu, si caracteristicile liniilor palmei ( adancime, multitudine, etc.) pot sa ofere indicii importante despre persoana in cauza.

Forma mainilor
Forma mainilor chiromantie
Forma mainilor
Forma mainilor chiromantie
TOP