Fiecare dintre noi s-a nascut sub anumite auspicii, care, vrem, nu vrem, ne guverneaza viata de zi cu zi.

Pornind de la data nasterii, afla in ce zodia te-ai nascut, conform cu horoscopul european. Astfel vei sti ce trebuie si ce nu trebuie sa faci, in functie de caracteristicile zodiei tale.

Horoscop anual Capricorn (21 decembrie - 19 ianuarie)

Capricorn      Planurile voastre au toate sansele de reusita in 2023. Uneori vi se poate parea ca evolutiile se succed prea lent, insa acest lucru este, cu siguranta, in avantajul vostru. Puteti observa mai bine imprejurarile, contextele, succesiunea evenimentelor. Savurati la maximum fiecare zi in parte, bucurati-va de fiecare clipa feiricta care vi se ofera.
      Unele fluctuatii ar putea fi vizibile in privinta starii voastre de sanatate, a veniturilor , dar si in alte aspecte ale vietii voastre. Astrele ar putea sa va binecuvanteze cu multe lucruri benefice, daca veti alege sa actionati cu sinceritate, cu tact si diplomatie. Daca v-ati hotarart sa faceti o schimbare majora in viata voastra, este nevoie sa fiti foarte siguri ca acesta este lucrul ce trebuie facut acum, apoi sa treceti la implementarea lui.
      Va veti desfasura bine atat la voi acasa, cat si in locuri straine, veti avea o capacitate crescuta de adaptare in locuri noi, in care mergeti pentru prima data. Aceasta versatilitate chiar va impresiona pe colaboratorii vostri, iar acesta va fi un plus mare pentru voi si ceea ce va doriti voi sa faceti. Unii dintre voi ar putea sa obtina faima, recunoastere, in unele din locurile prin care veti calatori.
      Aveti mare grija sa nu va lansati in activitati mai putin ortodoxe, pentru ca veti suporta consecinte care, pur si simplu, nu merita. Orice incercare de a trisa, de a da pe-alaturi, va fi foarte prompt taxata.
      Va veti implica mai mult in activitati sociale si caritabile, lucruri care va fac o placere deosibita si care va confera sentimentul complet de utilitate in societatea in care traiti. Recunoasterea muncii pe care o depuneti nu va intarzia sa apara.
      Sunteti personalitati foarte practice, asa ca nu trebuie decat sa acceptati ca viitorul trebuie sa se intample. Misterul care invaluie viitorul exista, insa lucrurile se vor dezvalui treptat si nu trebuie fortate in nici un fel. Faceti fiecare lucru la timpul sau. Sunteti persoane inteligente si stiti ca niciodata nu strica sa fiti pregatiti, insa tineti cont ca acesta este singurul lucru pe care-l puteti face, pentru a va pregati pentru ceea ce urmeaza sa se intample in viata voastra. Iar acest lucru se face zi de zi, pas cu pas, in nici un caz deodata si fara noima.

DRAGOSTE SI FAMILIE
      In privinta vietii amoroase, 2023 va aduce mai multa seriozitate si va fi nevoie sa va imbunatatiti modul de relationare cu partenerii, deoarece exista risc de separare in relatia de cuplu. Januarie este luna cea mai potrivita pentru a stimula si consolida intimitatea in legatura sentimentala. Ulterior, mentineti ceea ce ati construit si nu va lasati deloc pe tanjala; interveniti prompt oricand vi se pare ca lucrurile ar putea sa derapeze intr-o directie gresita. Acordati atentie punctului de vedere al partenerului si modului in care intelege el relatia voastra. Acest fapt va contribui la intarirea relatiei voastre. Din iunie pana in octombrie va veti bucura de o perioada de conexiune stransa in relatia de cuplu; in restul anului, potentialul de aparitie al tulburarilor este mare. Mariajele nu sunt incurajate; legaturile de acest fel, incepute anul acesta, nu au prea mari sorti de izbanda.

BANI SI CARIERA
      Este nevoie sa va puneti la punct strategiile financiare, pentru ca fara ele, doar veti pluti in deriva si numai norocul va poate ajuta sa nu ajungeti in situatii dificile. Iar daca va veti lasa la mana norocului, multi dintre voi s-ar putea sa aiba numai de pierdut. Nu este un moment potrivt sa va asumati riscuri in domeniul finaniciar, pentru ca pierderile vor depasi eventualele avantaje.Daca doriti intr-adevar sa investiti, lunile inie si octombrie ar fi cele mai favorabile in acest sens, insa si atunci, atentia trebuie sa fie maxima.
      Familia va va fi alaturi in eforturile voastre de a castiga bani, asa ca nu veti avea nici un impediment in a va concentra eforturile in aceasta directie, atunci cand este nevoie.

SANATATE
      Nu abuzati de rezervele vitale de care dispuneti. Veti avea nevoie de reserve in unele perioade, asa ca trebuie sa va conservati fortele, evitand irosirea lor inutila. Veti fi predispusi la diverse accidente si veti fi susceptibili de infectarea pe cale aeriana cu diversi microbi; este recomandabil sa conduceti cu prudenta si sa va feriti de aerul rece. Persista si chiar se acutizeaza unele probleme precum reumatismul, durerile de incheieturi, de oase, etc. Meditatia va poate ajuta sa tineti deoparte stresul cotidian.

IMPORTANT:
     - Evolutiile anului 2023 vor fi uneori prea lente pentru voi, insa acest lucru ar trebui sa va bucure, pentru ca puteti oberva mai clar aspectele chestiunilor pe care le traiti; nu fortati lucrurile sa se intample, ci luati-le pas cu pas, in evolutia lor naturala;
      - Veti avea o foarte mare capacitate de adaptare unor situatii noi, unor medii noi, unor oameni noi, ceea ce constituie un mare plus pentru voi, mai ales daca decideti sa faceti mutari decisive precum mutatul intr-un alt oras sau tara sau schimbarea locului de munca;
      - Activitatile caritabile va fac sa va simtiti utili si numarul celor in care veti fi implicati anul acesta va creste;
      - Relatiile de cuplu se doresc a fi serioase, desi nu se recomanda casatoriile, anul acesta, pentru voi; asteptati vermuri cu auspicii mai favorabile pentru a face acest pas si savurati din plin clipele frumoase pe care vi le ofera relatia de cuplu;
     - Strategiile financiare trebuie foarte bine gandite; daca veti pluti in deriva, veti risca sa inregistrati pierderi semnficative;
     - Este un an promitator pentru voi, insa va trebui sa stiti cum sa profitati de ceea ce vi se ofera; increderea in propriile foarte este un catalizator pentru actiuni prompte si bine tintite. Lasati indoielile la o parte si treceti, cu promptitudine, la actiune!

TOP