Fiecare dintre noi s-a nascut sub anumite auspicii, care, vrem, nu vrem, ne guverneaza viata de zi cu zi.

Pornind de la data nasterii, afla in ce zodia te-ai nascut, conform cu horoscopul european. Astfel vei sti ce trebuie si ce nu trebuie sa faci, in functie de caracteristicile zodiei tale.

Horoscop anual Taur (21 aprilie - 21 mai)

Taur      In 2023, veti dori sa aveti lucrurile sub control, asa ca eforturile voastre vor fi indreptate in aceasta directie. Nu sunteti genul care sa stea si sa astepte ca lucrurile sa se intample; atunci cand va doriti ceva, actionati in sensul respectiv. Aceasta trasatura de caracter se va accentua in 2023, din dorinta de a fructifica orice oportunitate favorabila. Sunteti perseverenti si acest aspect va va fi de mare ajutor in demersurile initiate.
      Va place statornicia, stabilitatea, nu prea sunteti fani ai schimbarilor, pe care le acceptati doar daca este neaparat nevoie de ele. Daca va puneti in minte sa faceti ceva, atunci nimeni nu va poate sta in cale. In 2023 va trebui, totusi, sa fiti ceva mai maleabili, sa va adaptati mai rapid imprejurarilor, mai ales ca veti avea parte de numeroase evenimente neasteptate, pe care, chiar daca nu le agreati, va trebui sa le acceptati si sa le rezolvati, daca se impune o astfel de solutie.
      Veti fi chemati sa invatati din orice imprejurare pe care viata v-o pune inainte. Va trebui sa faceti acest lucru din mers, fara a beneficia de ragaz prea mult. Veti manifesta o inclinatie mai puternica spre spiritual, spre explorarea sinelui, a creativitatii, a ceea ce nu ati descoperit despre voi pana acum.
      In plan profesional, poate fi un an excellent pentru a va impresiona superiorii, mai ales daca va doriti promovarea pe trepte superioare in acriera voastra. Va trebui sa munciti mai mult in relationarea cu ceilalti si pentru intretinerea vechilor prietenii. Simtiti-va cat mai bine, incercati lucruri noi, chiar daca nu aveti o placere deosebita in acest sens, nu va fie frica sa faceti planuri de viitor.
     Rabdarea si realismul va ajuta in abordarea evenimentelor, in gasirea unor solutii viabile si sustenabile. Oportunitatile de afirmare nu vor lipsi, iar persoanele capabile nu vor pierde ocazia de a le fructifica. Deoarece sunteti persoane de incredere, cu o mare capacitate de sustinere a celor apropiati, veti avea foarte multi prieteni, iar in momentele in care veti avea nevoie de sprijin, nu va va fi greu s ail gasiti rapid. Chiar daca va place sa fiti independent, sunteti persoane pe care cei din jur se pot baza foarte mult. Va place sa va tineti aproape familia, sa pastrati status-quo-ul in caminul si in viata voastra si suntei capabili sa faceti totul pentru ca lucrurile sa se emntina in buna stare in viata voastra personala. Amestecurile din exeterior nu sent tolerate si nu veti ezita sa taxati dur pe cei care vor incerca sa intervina.
     Unele persoane s-ar putea sa va catalogheze drept materialisti, insa, pentru ca sunteti persoane foarte muncitoare, care depun eforturi pentru a face lucrurile sa mearga cat mai bine, pretuiti foarte mult ceea ce aveti si va aparati castigurile, posesiunile obtinute cu sudoarea fruntii. Anul 2023 va va aduce si castiguri financiare, din care nu veti ezita sa oferiti ajutor si celor mai putin norocosi decat voi. Este insa bine sa aveti grija ca, in anumite context, sa nu se profite de generozitatea voastra, iar bunele voastre intentii sa se transforme in vicii pentru persoanele din jurul vostru, vicii care cu greu vor putea fi eradicate mai tarziu.

DRAGOSTE SI FAMILIE
      Anul acesta s-ar putea sa experimentati unele neclaritati in relatiile de prietenie pe care le-ati dezvoltat de-a lungul timpului. Din pacate, chiar atunci cand va asteptati mai putin, cand lucrurile par sa fi intrat pe un fagas normal, va trebui sa va puneti la bataie intreaga putere de convingere si diplomatia, pentru a readuce lucrurile la forma pe care v-o doriti.
     In relatiile sentimentale este posibil sa va confruntati, in unele momente, cu himere; dorintele in acest sens ar putea fi nerealiste, ar putea sa nu coincida cu ceea ce potentialii parteneri isi doresc. In acest caz, este bine sa renuntati, chiar daca vi se pare, la acel moment, ca sunteti indragostiti pana peste cap. Da, doare sa traiesti o dragiste neimpartasita, dar este mai bine ca acceptarea realitatii sa se produca rapid; orice taraganare nu face decat sa prelungeasca o situatei care nu are cum sa se termine in mod fericit. Lasati sa vobeasca vocea ratiunii, in astfel de situatii.
     Toleranta fata de dorintele celor din jur face ca lucurile sa se pastreze in echilibru. Relatiile de cuplu vor functiona normal pentru voi, daca veti invata sa acceptati pe cei din jur si parerile lor. Daca veti dori sa va impuneti, considerand ca aveti mai multa dreptate decat ceilalti, lucrurile pot degenera rapid, iar rupturile devin foarte posibile.
     Tineti cont ca exprimarea sentimentelor trebuie sa se faca delicat, iar pasiunile nu trebuie sa rabufneasca fara control. Cu cat veti fi mai flexibili, cu atat lucrurile vor merge mai bine pentru voi, anul acesta, din punct de vedere sentimental si emotional.

BANI SI CARIERA
      Anul 2023 se anunta a fi sigur din punct de vedere financiar pentru nativii acestei zodii. Este un an favorabil pentru asumarea de responsabilitati finaciare pe termen lung, planificari financiare pe termen lung, pentru investitii pe perioade de timp mai mari, pentru lichidarea de datorii vechi. Aveti capacitatea de a depasi dificultatile financiare, pentru ca stiti ca sunteti capabili si aveti forta de a munci si de a va atinge scopurile. Economisirea va deveni o actiune importanta pentu voi, insa nu va privati, din cand in cand, si de unele bonificatii, care sa va stimuleze si sa dea un sens eforturilor voastre. Sunteti stricti atunci cand vine vorba de cheltuieli, asa ca nu exista riscuri de a va depasi bugetele alocate intretinerii proprii. De asemenea, sunteti foarte buni negociatori si intotdeauna cautati pretul cel mai bun; astfel reusiti sa aveti tot ce va trebuie, cu un consum financiar satisfacator.
      Este un an bun si pentru asumarea de noi responsabilitati in afaceri, pentru renegocierea unor intelegeri mai vechi, pentru deschiderea unor afaceri noi; investitiile va stimuleaza, va place sa planificati lucrurile in amanunt, astfel incat riscurile de a pierde sunt destul de mici.

SANATATE
      Starea de sanatate va fi puternic influentata de diet ape care o veti adopta, pe parcursul anului 2023. Daca mancati bine, echilibrat, fara excese, atunci este clar ca veti fi plini de energie si gata sa va indepliniti asa cum vi se cere, sarcinile ce va revin. Daca insa va veti alimenta haotic, fara sa aveti un program bine stabilit si o alimentatie echilibrata, lipsa de energie va deveni acuta, iar performantele voastre vor fi, in mod clar, puternic afectate de o stare fizica lamentabila. Spre finele anului se prea poate ca resursele organismului sa fie epuizate, astfel incat va conta prea putin cum va veti alimenta, putand chiar sa dezvoltati afectiuni destul de grav. Conteaza, deci, foarte mult, ceea ce facti pe parcursul anului.

IMPORTANT:
     - Anul 2023 va fi un an al actiunii, in care va veti stradui sa faceti lucrurile sa se intample, fara sa asteptati ca ele sa se desfasoare fara participarea voastra.Veti fi statornici in demersurile pe care le veti initia, veti incerca mereu sa mentineti echilibrul existent in viata voastra;
     - Acceptati mai greu schimbarea, ceea ce poate aduce unele inconveniente ; cu cat veti fi mai flexibili, cu atat lucrurile vor merge mai bine;
     - Relatiile sentimentale trebuie sa se bazeze pe respectarea punctelor de vedere ale partenerilor, pe pastrarea si acordarea libertatii de miscare in relatia de cuplu;
     - In plan financiar nu vor exista neplaceri, avand in vedere ca sunteti o persoana cumpatata, constienta ca resursle trebuie chibzuite si castigurile trebuie pastrate si valorificate cu intelepciune;
     - Starea de sanatate depinde de dieta ; excesele prejudiciaza starea de sanatate, dezorganizarea in orarul meselor si odihnei pot provoca inclusiv afectiuni serioase, care sa va cauzeze mar neplaceri in viitor.

TOP