Fiecare dintre noi s-a nascut sub anumite auspicii, care, vrem, nu vrem, ne guverneaza viata de zi cu zi.

Pornind de la data nasterii, afla in ce zodie te-ai nascut, conform cu horoscopul european. Astfel vei sti ce trebuie si ce nu trebuie sa faci, in functie de caracteristicile zodiei tale.

Horoscopul zilei de azi - 25 mai 2019

Horoscop azi

      Sunt 12 semne in horoscopul european, toate aceste semne au caracteristici, trasaturi, dorinte separate pentru fiecare semn zodiacal in parte.

      Din epoci vechi oamenii au observat ca viata noastra are legatura cu evolutia universala, nimeni nu poate afla ce ne poate rezerva viitorul, dar daca ne bazam pe zodiac putem afla ce putem face si ce nu putem face intr-un interval de timp apropiat. Toate tipurile de horoscop zilnic, saptamanal, lunar sau anual se bazeaza pe miscarea planetelor si stelelor raportat la galaxia noastra. Datele astrologice ne ajuta la stabilirea parametrilor zodiacali.

      In concluzie, putem stabili premizele astrologiei, dar si un zodiac general pe masura.

      Va invitam cu toata dragostea sa cititi horoscopul zilei de azi de pe site-ul nostru, este cel mai real horoscop zilnic azi din Romania. Va asteptam cu drag pe site-ul nostru.

Dupa horoscopul zilnic necesar de citit in fiecare zi cititi si articolul de mai jos, poate fi interesant, aflati informatii interesante despre vise.

Articol interesant mai jos citeste acum

Ce sunt visele

Conform definitiei oferite de Wikipedia," visul este o succesiune de imagini, idei, emotii si senzatii tare se resimt, de obicei involuntar, in mintea umana, in anumite stadii ale somnului." Exista vise pe care le traim ca si cum ar fi aievea, cu manifestari fizice evidente, vise pe care ni le amintim foarte bine sau vise pe care le uitam odata ce ne-am trezit. Cert este ca poate fi vorba despre senzatii de intensitate, despre un fenomen pe care toata lumea il resimte, dar care nu este, nici pe departe, usor de descifrat. De ce unele vise pot fi povestite, iar de altele nici nu ne putem aminti? Specialistii in neurologie ne spun ca ne putem aminti anumite vise, doar daca sunt active anumite arii din creier; daca visam, iar ariile respective sunt inactive, atunci nu mai putem spune despre ce am visat, pentru ca nu stim. Iar teoria sustine ca este bine ca nu ne amintim toate visele, pentru ca altfel ar fi posibil sa facem confuzie intre realitate si vis.

Fiecare traieste visele in felul sau propriu; visele reprezinta subiect de dezbatere aprinsa, stiintifica, filosofica, religioasa. In zilele noastre, stiinta numita oneirologie, se ocupa de studiul viselor.

Cu siguranta, despre vise s-a vorbit inca de la inceputurile omenirii, pentru ca este, fara indoiala, un fenomen care starneste multe controverse. In vechiul Egipt, erau valorizate persoanele care aveau vise reale ca fiind persoane cu calitati deosebite; in papirusuri, s-au gasit numeroase consemnari ale unor astfel de vise. Se credea ca, prin intermediul viselor, se poate crea o legatura cu divinitatea, cu lumea de "dincolo", poate chiar cu viitorul; multe practici ritualice au fost elaborate pornind de la acest concept, si nu doar la vechii egipteni. Abia la finele secolului XIX si inceputul secolului XX s-a renuntat la ideea ca visele sunt legate de supranatural.

Sigmund Freud a fost cel care a sugerat, la cumpana veacurilor, ca visele reprezentau o incursiune in inconstient, fiind o refulare a ceea ce noi retinem, in mintile noastre, atunci cand suntem in stare de constienta. De la momentul Sigmud Freud, stiinta a gasit cai de a studia visele si chiar a ajuns sa poata indica, atunci cand o persoana viseaza (persoana respectiva isi misca rapid si dezordonat pupilele).

Ipoteza lui Sigmud Freud a fost considerata redusa ca inteles, decadenta. Binenteles, exista multe alte ipoteze. Una dintre ele, spune ca visele ar putea fi un mod in care se incearca diverse strategii de supravietuire. Evident, sunt cunoscute ipotezele arhaice care spun ca visele vin de "undeva" sau ca cel ce viseaza este transportat intr-un alt spatiu, timp, etc.

O alta teorie, emisa de psihoterapeutul David Billington, spune ca visele nu au neaparat o semnificatie sau fac legatura intre ceva si altceva, ci sunt doar un produs al functiilor creierului, doar o cale prin care neuronii se curata, in timpul somnului. Billington sustine, in continuarea ipotezei sale, ca visele ne ofera " indicii despre corp, suflet si lumea din jurul nostru". El sustine ca exista corelatii intre starea de sanatate si visele reale; daca o persoana viseaza mai mult, atunci este mai sanatoasa, spune el. Practic, el si sustinatorii acestui mod de a privi lucrurile, anuleaza cele ce se vehiculeaza despre semnificatia viselor, si considera ca acestea sunt doar o urmare a unor procese fiziologice. Ceva asemanator cu modul in care computerul isi optimizeaza memoria, isi organizeaza fisierele.

Nu toti cercetatorii sunt de acord ca visele nu au si ele semnificatia lor. Specialistii Tore Nielsen si Ross Levin vin cu o teorie undeva la mijloc, intre ceea ce sustine Sigmud Freud si ceea ce sustin neurologii. Ei au elaborat "Modelul neurocognitiv al visarii", lucrare care considera ca visele, desi sunt rezultat al unor procese functionale din organism, nu apar la intamplare. Conform acestei lucrari, visele sunt influentate, in mare masura, de starea noastra emotionala; de exemplu, Nielsen si Levin considera ca daca experientele negative din viata cuiva se inmultesc, atunci este foarte posibil ca acea persoana sa aiba vise urate. Prin vis, sunt procesate experientele stresante intr-un mod sanatos, astfel incat acestea sa nu devina coplesitoare atunci cand suntem in stare de trezire.

Chiar daca nu mai este nevoie sa apelam la dictionarele de vise pentru a ne explica semnificatia a ceea ce apare in visele noastre, cu siguranta este foarte plauzibila ipoteza care implica emotiile in aparitia viselor, este foarte posibil ca visele sa ne spuna foarte multe despre emotiile cu care ne confruntam. In nebunia vietii cotidiene, multi dintre noi putem pierde legatura cu ceea ce realmente simtim sau incercam sa negam asta, asa ca visul ar putea reprezenta o folositoare introspectie. In mod clar, aparitia unor cosmaruri dese poate reprezenta un semnal de alarma, pentru ca poate avea inclusiv consecinte fizice, persoana respectiva nemaireusind sa se odihneasca asa cum trebuie; asa ca, in mod sigur, se impune o analiza a sentimentelor si poate si anumite actiuni pentru a imbunatati starea de spirit.

Va multumim pentru interesul dvs. si va astaptam sa cititi in fiecare zi horoscopul zilnic european.

Despre karma

Auzim foarte des, in vorbirea curenta, despre acest termen, insa exista foarte multe persoane care nu inteleg, cu exactitate, la ce se refera. Unii sustin ca termenul desemneaza "atmosfera" dintr-un anumit loc; altii spun ca este vorba despre aura energetica a organismului uman. Ambele interpretari sunt eronate.

Frazele "Ce oferi aia primesti?", "Culegi ce ai semanat!" sau "Pentru orice actiune exista o reactie egala si opusa" sunt mai aproape de ceea ce inseamna, in realitate, karma. Termenul vine din sanscrita si inseamna " a actiona", "actiune" sau "cuvant". Karma este un concept filosofic lasat in gandirea vedica originala (1500 i.Hr), popularizat, ulterior, de invataturile lui Budda si ale lui Mahavira (500 i. Hr).

Budda spune ca termenul "karma" include gandurile, cuvintele si actiunile noastre, dar si actiunile pe care altii le savarsesc, sub indrumarea noastra. Shatapatha Brahma (700 i. Hr), explica intelesul doctrine "karma": " in vreme ce trupurile noastre pot muri, sufletul este etern si isi continua calatoria de-a lungul mai multor vieti. Sufletul creaza un sistem de actiune si reactiune, karma, pe parcusul acestor vieti, formand un ciclu al renasterii. Si totalitatea actiunilor noastre si reactiile la acestea in viata aceasta in in cele anterioare, ne determina viitorul. In consecinta, fiecare om se naste in lumea pe care si-a creat-o."

Legile karmei spun, deci, ca orice actiune are consecinte, orice intreprindem initiaza un lant cauza-efect care ne pune in situatia ca, mai devreme sau mai tarziu, sa ne confruntam cu ceea ce am cauzat. Intoarcerea karmei poate sa se faca mai tarziu, poate chiar nu in aceasta viata, dar nimeni nu scapa de asta. Este o lege cosmica ce se aplica fiecaruia, oriunde s-ar afla si de fiecare data. Este o lege a compensatiei, care ne permite sa facem progrese in ceea ce priveste evolutia sufleteasca. La fel cum lucrurile pe care le facem pot fi pozitive sau negative, la fel si karma poate fi pozitiva sau negativa. Karma inseamna ca primim in schimb intreaga energie a gandurilor si faptelor bune pe care le trimitem sau le facem in aceasta lume. Karma este profesorul nostru, care ne trage la raspundere pentru ceea ce facem, ne da posibilitatea sa invatam din greselile noastre si ne atrage atentia cand gresim.

Exista in circulatie sintagma "karma buna" si "karma rea", insa aceasta etichetare incurajeaza emiterea de judecati asupra diverselor situatii, personale sau ale altora, situatii despre care nu avem informatii fundamentale, pentru ca nu stim deloc ce se petrece din perspectiva sufleteasca.

Brihadaranyaka Upanishad (700 i.Hr), vechi text sanscrit care contine cateva dintre conceptele si ideile filosofice central ale Sanatana Dharma (Hinduism), rezuma foarte concret legile karmei: "Esti ceea ce este dorinta ta cea mai arzatoare, cea mai adanca. Asa cum este dorinta ta, asa este si vointa ta. Asa cum este vointa ta, asa este si fapta ta (karma). Asa cum este fapta ta (karma), asa este si destinul tau."

Nu tot ceea ce se intampla in lumea asta este cauzat de aceasta lege cosmica; sufletele creaza mereu energii negative, prin libera lor vointa, si oameni nevinovati au de suferit. De asemenea, se spune ca exista suflete care, inainte de a se naste pe pamant, sunt gata sa se sacrifice pentru cei dragi; asa ca nu putem sti niciodata daca necazul altuia in viata nu este cauzat de un sacrificiu facut din dragoste, pentru cineva anume.

Ideea de karma este larg raspandita in cadrul credintelor religioase din Extremul Orient; ceea ce este mai putin cunoscut, este faptul ca si Iisus Hirstos s-a gandit la aceasta lege a compensatie si a predicat despre ea, in Predica de pe munte: "Fiecare om va duce povara sa... Nu fiti dezamagiti. Dumnezeu nu poate fi batjocorit; ceea ce semanati, aceea veti culege... Fiecare om isi va primi rasplata pentru munca sa."

Doar a crede in karma, nu este suficient; trebuie inteles foarte bine conceptul si aplicat propriei vieti, pentru a gasi fericirea si pacea interioara. A nu crede in karma nu inseamna ca nu exista; conceptul se aplica fiecaruia, indiferent de credintele sale.

Cum putem castiga o karma buna? Adoptand o atitudine pozitiva, respectandu-ne pe noi insine, dar si unii pe altii si avand responsabilitate pentru actiunile proprii, corectandu-ne greselile, fara a persista in ele, oferind iertare, impartasindu-ne cunostintele, cautand intelepciune, raspandind dragoste si armonie.

Cum putem evita o karma rea? Evitand sa facem actiuni care sa prejudicieze pe cineva; orice astfel de actiune implica o karma rea. Daca propria constiinta catalogheaza o actiune ca fiind gresita sau ca fiind susceptibila a aduce suferinta, durere, vina sau ne face nedemni, inseamna ca nu trebuie intreprinsa pentru ca inseamna karma rea. Fiecare trebuie sa actioneze fara a cauta sa fructifice astfel de actiuni si fara a se preda dorintelor nesabuite.

Cum ne putem elibera dintr-un ciclu karmic? Trebuie sa fim martori detasati ai evenimentelor din viata noastra, asa cum a fost si Budda. Este important sa ne amintim mereu ca:
- Fiecare fiinta traieste dupa legile karmei, pentru ca este o lege, nu o alegere.
- Intentiile conteaza; atunci cand vine vorba de rezultatele unei actiuni, intentia din spatele acesteia este mai importanta decat actiunea insasi.
- Actiunile negative duc la suferinta, actiunile pozitive aduc fericire si bucurie.
- Nici o actiune nu se iroseste, chiar daca trece multa vreme de la crearea ei pana la producerea efectului rezultat.

O karma buna reprezinta o poarta spre iluminare… fiecare suflet are un scop. Numai facand bine, avand ganduri pozitive si facand fapte bune, putem sa ajungem sa ne realizam si sa obtinem pace interioara.

TOP