1 Legatura dintre trup si suflet
Legatura dintre trup si suflet
Legatura dintre trup si suflet
Legatura dintre trup si suflet
Legatura dintre trup si suflet

Legatura dintre trup si suflet

      Sufletul este identitatea pe care fiecare dintre noi o primim in momentul aparitiei noastre in aceasta lume. Este elementul care acumuleaza intelepciunea fiecarui individ, trairile acestuia. Trupul si sufletul lucreaza in interdependenta, ca u sistem energetic complex. Aceste energii pot fi abundente sau restranse, in functie de starea corpului la un anumit moment din timp. Este o legatura dinamica, aflata in continua modificare. Starea de echilibru intre minte si suflet inseamna bunastare; daca acest echilibru este perturbat de numerosii factori interni si extreni care pot avea aceasta actiune, deja bunastarea individului este afectata.

trup si sufletExistenta echilibrului intre minte si spirit ne ajuta sa ne bucuram din plin de ceea ce facem, sa avem o atitudine plina de dragoste si respect fata de cei din jurul nostru, precum si fata de noi si propriul nostru corp, sa simtim ca avem un scop in viata aceasta, in contextual existentei universale. Atunci cand echilibrul este alterat, nu exista nici placere in activitatile pe care le desfasuram, devenim irascibili si rai chiar cu cei din jurul nostru, ne neglijam pana si propria persoana, adica suntem exact in contradictie cu ceea ce ar trebui sa fim.

       Conexiunea dintre minte si corp are la baza un principiu care spune ca ceea ce se petrece in mintea unui individ, se reflecta si in starea sa de sanatate, in starea sa fizica. Se porneste de la faptul ca fiecare persoana este unica, o individualitate; nu exista doua minti la fel, asa cum nu exista doua trupuri total identice. Chiar si in cazul gemenilor identici, exista diferente de personalitate, iar corpurile lor evolueaza tocmai in functie de modul in care evolueaza starea de spirit.

       Exista cateva simple trucuri care ar putea ajuta la restabilirea echilibrului dintre minte si corp:
- Faceti sport – gasiti un sport sau cateva exercitii fizice care va fac placere si practicati cu reglaritate
- Fiti recunoascatori pentru tot ceea ce vi s-a oferit in viata. Exista un proverb romanesc, care ilustreaza, in mod categoric, consecintele nerespectarii acestui principiu si care spune ca "nemultumitului ii ia Dumnezeu darul".
- Odihniti-va suficient – pentru ca, se stie, in timpul somnului organismal se regenereaza. Cu cat va veti odihni mai bine, cu atat performantele voastre vor fi mai bune a doua zi.
- Respirati adanc ori de cate ori va amintiti si, mai ales, daca sunteti undeva in natura. Va veti incarca instant cu energii pozitive.
- Mancati organic – alegeti alimente cat mai sanatoase, din surse cat mai putin poluate, pe cat posibil.
- Zambiti mai mult – este un gestsimplu, insa foarte benefic.
- Petreceti timp cu cei dragi – este un indemn foarte binevenit intr-o perioada in care parca mereu suntem pe fuga.
- Iesiti mai mult in natura si chiar meditate.
- Traiti cu pasiune – din plin, fiecare clipa a vietii voastre.

Legatura dintre trup si suflet
Legatura dintre trup si suflet
Legatura dintre trup si suflet
Legatura dintre trup si suflet
TOP