cifra destinului 3Personalitatea persoanelor care se incadreaza in aceasta categorie este guvernata de planeta Marte, corp ceresc care influenteaza printr-o energie debordanta si foarte mult dinamism; sunt persoane de actiune, carora nu le place sa astepte prea mult pentru a trece la actiune.

     cifra destinului 2Luna este cea care influenÈ›ează personalitatea celor care au cifra destinului 2. Luna este pasnica, meditativa, melancolica; tot astfel va fi si personalitatea celor al caror destin este guvernat de cifra 2.

Feng Shui      Unele dintre cele mai intelepte principia de viata deriva din filosofia chineza. Buni observatori ai mediului inconjurator, a ceea ce se intampla in jurul nostru, chinezii au descoperit ca exista o relatie stransa intre energiile existente in jurul nostrum si starea noastra fizica si psihica. Feng-shui este o practica ce are la baza ideea ca locuinta noastra ar trebui sa fie o imagine a ceea ce se intampla in interiorul nostru; de aici, incercarea de a alinia mediul cu ceea ce dorim sa fim si cu directia in care dorim sa mergem, de a armoniza energia individului cu cea a casei in care locuieste. Se poate face asta printr-o mai mare atentie la ceea ce se aduce in interiorul casei – obiectele cu care se decoreaza, mobilier, etc – la modul in care se aranjeaza camerele, etc. Totul in jur are o energie proprie, chiar si obiectele care u sent animate. Prin Feng-Shui se canalizeaza energia respective care trebuie directionata intr-un anume fel, constructive, prin intreaga locuinta. Va oferim, in ceea ce urmeaza, cateva consideratii referitoare la principiul Feng-Shui si la modul in care acesta poate fi folosit pentru a va imbunatati viata, in cel mai profund mod posibil.
horoscop      Din cele mai vechi timpuri, astrologia si horoscopul au fost doi termeni care au fascinate, mai ales ca accesul la elementele necesare pentru cunoasterea acestor termeni esrau inaccesibile omului de rand. Inclusiv astazi, pentru neinitiati, terminologia este confuza, termenii se contopesc aproape, fara a se sesiza diferentele existente in mod clar si fara echivoc. Astrologia isi propune sa explica anumite concepte, legate de miscarea si pozitionarea corpurilor ceresti. Din cele mai vechi timpuri, omul a fost pasionat de ceea ce se intampla pe bolta cereasca si multe dintre civilizatiile vechi au pus in legatura fenomenele celeste cu evolutiile din viata oamenilor. Astrologii zilelor noastre merg si mai departe, considerand o o mai buna cunoastere in acest domeniu, ajuta la intelegerea mai buna a complexitatii fiintei umane, a influentelor care guverneaza evolutiile terestre. Harta astrala este cea care poate oferi indicii importante despre un anumit individ, in legatura cu trasaturile sale esentiale de personalitate. Practic, un horoscop corect alctuit are la baza harta astrala, care reprezinta punctul de referinta primordial. Va invitam sa parcurgeti urmatorul articol, care va prezinta cateva iformatii referitoare la harta astrala si la trasaturile de personalitate pe care le releva pozitia astrelor in momentul nasterii unei persoane.

Yin si Yang

      Despre Yin si Yang se vorbeste in spiritualitatea si medicina traditionala chinezeasca ca despre un intreg unitar, despre doua jumatati care se completeaza reciproc, formand un echilibru perfect. Prima mentiune scrisa descoperita, legata de Yin si Yang, dateaza din jurul anului 700 i.Hr. Lucrarea intitulata "Cartea schimbarilor" precizeaza ca tot ceea ce exista se reduce la Yin si Yang, ca tot ceea ce ne inconjoara inseamna, prin esenta lucrurilor, acest dualism, in care o parte contrabalanseaza intotdeauna, in egala masura, pe cealalta.

      Granita intre stiinta si practica subiectiva pare foarte fragile atunci cand vorbim despre astrologie si divinatie. Exista numeroase dezbateri referitoare la domeniul astrologiei si multi contestatari care sustin ca astrologia nu este deloc o stiinta. S-a demonstrate insa ca exista baze documentate pentru a incadra astrologia in aceasta categorie. Si totusi, unele persoane neinitiate ar putea considera acest domeniu o forma de divinatie, ceea ce este foarte departe de adevar. Divinatia este o practica, in vreme ce astrologia s-a impus ca stiinta. Exista numeroase diferente intre divinatie si astrologie, pornind numai de la natura subiectiva a primeia, opusa total naturii empirice a celei de-a doua. Articolul urmator va prezinta o serie de consideratii care arata de ce divinatia nu este astrologie, asa cum nici astrologia nu este divinatie. Dezbaterile sunt deschise pe aceasta tema si nu ne-am mira daca, in perioada urmatoare, argumentatiile ar putea cunoaste noi dimensiuni si modalitati de abordare.
trup si suflet      Daca exista armonie intre trup si spirit, atunci se poate vorbi despre bunastare, despre sanatate holistica. Omul modern se afla intr-o continua miscare, nu mai tine cont decat de castigul financiar care, pentru multi a devenit motorul care-l pune in miscare, asa incat isi neglijeaza atat necesitatile fizice, cat si pe cele psihice, mai subtile si mai greu de satisfacut, in unele cazuri. Atata timp cat corpul nu da semne - dureri, stari de rau, etc – consideram, din oficiu, ca totul este bine si continuam astfel, uneori pana la momentul in care se dovedeste a fi prea tarziu pentru a mai remedia ceva. Exista persoane care considera ca legatura dintre trup si suflet este un mit, ca asigurand trupului fizic tot ceea ce este necesar, este suficient. Din pacate, s-a aratat clar ca acest lucru este complet fals. In momentul in care ne simtim rau fizic, atunci suferim si din punct de vedere psihic; existenta unor dizabilitati fizice antreneaza schimbari si in planul psihic al fiintei noastre. Pe de alta parte, la fel de adevarat este si faptul ca o suferinta psihica, mentala, spiritual, afecteaza, uneori iremediabil, evolutia planului fizic, a corpului uman. Sunt lucruri documentate prin observatii clinice, prin studii de specialitate, care nu au cum sa fie puse la indoiala. Exista, fara indoiala, o legatura clara intre trup si suflet, si numai daca se ajunge la o stare de echilibru intre cele doua, s-ar putea vorbi despre bunastare.

     cifra destinului 1Cifra 1, in numerologie, este cifra Soarelui, corpul astral aflat in centrul sist nostru solar, in jurul caruia gravit toate planetele, care guverneaza, practic, existenta intregului nostru univers.

TOP